2010/04/04

Spanish Movie III


No sé si era Unamuno el qui deia "yo por ser vasco soy doblemente español", però ha estat un basc, Julio Médem, el qui finalment ha posat al dia els elements del cinema espanyol tradicional. Jo que parlava de fer una mena de Tigre y dragón en Benidorm... M'havia quedat curt!! Médem supera tot l'imaginable amb la seva nova pel·lícula.

El títol és Room in Rome, i l'acció se situa en una habitació d'hotel a Roma, ni més ni menys que la ciutat on va néixer el rei d'Espanya. La pel·lícula està rodada majoritàriament en anglès, que queda más cosmopolita, i una de les protagonistes ja no és sueca, no, sinó russa, en homenatge a aquella frase de López Vázquez a Objetivo Bi-ki-ni (1968): "¡Ven aquí, rusa, que tú y yo nos vamos a saltar el pacto de no proliferación!". A més, ni destape ni hòsties: les protagonistes es passen gairebé tota la pel·lícula nues i -com no se li havia acudit a ningú- no hi ha homes!!

El millor de tot, però, és que quan sents el director i les actrius parlant sobre gent que es busca a si mateixa i que mostra la seva autèntica personalitat, etc. (a YouTube hi ha la roda de premsa en diverses parts) sona a allò de fa 30 anys "que lo exige el guión". No sé si la pel·lícula té gaire contingut perquè encara no l'han estrenada, però, el tingui o no, igual que feien fa 30 o 40 anys, estic segur que una gran part del públic no l'anirà a veure precisament per la seva profunditat, com tampoc no anaven a veure anteriors pel·lícules de Médem pels diàlegs ni per aquella prosa que, segons la protagonista, "te atrapa por dentro", però després veies què escrivia el personatge de Tristàn Ulloa a Lucía y el sexo i al seu costat Danielle Steele semblava un monstre de la literatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada